De melkopschuimer van Blokker (deel 3)

Koffie in Verona
De melkopschuimer van Blokker … deel 3. De eerste aflevering, geschreven in februari 2009, was in een vloek en zucht klaar, na een bezoek aan een Blokkerfiliaal. Een leuk niemendalletje, dat had ik voor ogen, een stukje dagelijks leven waaruit blijkt dat iedereen wel eens worstelt met de nukken van onze technische verworvenheden. Maar de problemen met het apparaat bleken hardnekkig. Gelukkig doen ze bij Blokker nooit moeilijk. Steeds weer kreeg ik een nieuwe opschuimer mee, met steeds weer die twee jaar fabrieksgarantie! Inmiddels ben ik aan mijn vierde exemplaar toe, en dat in een tijdsbestek van nauwelijks een jaar … en ik ben niet de enige, gezien de reacties die er op het stuk zijn gekomen.

De koffiemarkt expandeert de laatste jaren. Philips kwam met zijn Senseo, andere merken met hun eigen chique apparaten, inclusief de erbij horende peperdure cupjes. Sinds Nespresso George Clooney heeft ingehuurd, wil niemand meer koffie van een pruttelend koffiezetapparaat. In het kielzog van de kwaliteitskoffie kon de melk niet achterblijven. Zo ontwikkelde de Duitse fabrikant Frischli een speciale ‘cappuccinomelk’ en diverse modellen melkopschuimers zagen het daglicht, van Nespresso, Lattemento … en van Blokker (onder de merknaam Tomado). Zo jaagt de ene technische ontwikkeling de andere aan en komen we steeds dichter bij de hemel … duw je lippen zachtjes in het wollige melkschuim, of, zoals iemand het in een reactie omschreef, ‘kosmisch schuim’. De melkopschuimer brengt de verbeelding aan de macht! Voor de duur van een kopje koffie waan je je in een betere wereld en komen zoete herinneringen naar boven. Zo brengt een mooie schuimlaag mij nog wel eens terug naar dat ongenadig mooie plein in Verona, Italië. Lekkere zon, weldadig terras, gezellige markt. Binnen legt een barista zijn ziel en zaligheid in de bereiding van jouw koffie. Je kijkt nog eens naar de prachtige gevels van de huizen rondom het plein en drinkt, nee, nipt aan je koffie, je kosmische koffie. De foto boven getuigt van die historische gebeurtenis in de zomer van 2004.

Maar dan wordt de droom verbroken. De melkopschuimer werkt maar half of helemaal niet meer. Van hemelse hoogte val je terug op de aarde. En wat doe je in zo’n geval, als modern mens? Zoeken op internet! Nu biedt de programmatuur achter deze weblog de mogelijkheid de zoektermen te zien die zijn ingevoerd. Een paar voorbeelden:

tomado melkopschuimer ervaringen

melkschuimer stuk

melkschuimer schoonmaken

lattemento melkopschuimer gebruiksaanwij

nespresso melkopschuimer koekt aan

schuimer tomado warmt niet op

melkschuimer nespresso kapot

Bijna krijg je de neiging een lotgenotengroep op te richten. Stichting Melkopschuimerleed. Ligt het toch niet aan jou, dat hij steeds weer stuk gaat! Gedeeld leed is half leed. Daarom heb ik een paar weken geleden toch weer een mailtje naar de klantenservice van Blokker gestuurd, met de vraag of ze mijn problemen met het apparaat herkenden. Dit was het antwoord: ‘In uw mail stelt U een vraag over de melkopschuimer van Tomado. Dit artikel is in een zeer grote oplage verkocht in de Blokkerwinkels. Natuurlijk zijn er ook wel eens klachten over dit artikel, maar de meeste klanten zijn zeer tevreden met hun aankoop. Mocht U besluiten een Tomado melkopschuimer aan te schaffen, wensen wij U een smakelijk kopje koffie met een mooie schuimlaag toe.’

De melkopschuimer is een exemplarisch voorbeeld van onze wegwerpmaatschappij, die draait op het in hoog tempo produceren van eendagsvliegen. Evengoed zou ik het kunnen hebben over mijn derde waterkoker en mijn eveneens derde broodbakmachine (van de Aldi). Allemaal stuk, soms al na een paar weken. Vervolgens kun je jaren doorgaan met het kopen en weer inruilen van halfbakken technologie. Daar zou het Ministerie eens iets aan moeten doen. Verbied dit soort apparaten, spreek de winkels en fabrikanten op hun pulp aan, ontmoedig de consument dit soort dingen te kopen. Harde lijn! Spierballen! Als consument rest ons slechts één strategie. Koop een goede garde, bij de Blokker, dat wel, want die winkel kunnen we niet missen. Warm je melk op en kloppen maar … gewoon met de hand … levert best aardig schuim op!

Klik hier voor deel 2 over de melkopschuimer!

6 gedachtes over “De melkopschuimer van Blokker (deel 3)

 1. Edwin

  Ben net op zoek naar een tomado website en stuit op dit blog, waar ik erg om moet lachen. Mijn schuimer is dus ook kapot na 8 maanden en terug bij mijn blokkerfiliaal kreeg ik geen garantie of een nieuwe omdat ze het type inmiddels uit het assortiment gehaald hebben. Nu word ik opgescheept met een tegoed bon die ik binnen 30 dagen moet besteden bij de blokker, maar wat ik daar moet kopen voor 40 euro??? Normaal is dat misschien mijn jaarbesteding daar en mijn kaas heeft net een nieuwe bewaar doos. Ramen lappen dat lukt niet op 2 hoog dus dat valt ook al af.

  Ik wil gewoon een nieuwe goeie melk schuimer, een echt kosmisch bakkie koffie met eerlijke arabica bonen en goed melkschuim … dat is geestverruimend! Zijn er tips voor andere merken?

 2. Oemsi

  Troost aan allen die zo sukkelen met hun apparaatjes … er zijn hier op aarde een hele hoop mensen die niet eens weten wat melkschuim is !!

 3. Mirjam

  Troost je, met een apparaat van 40 euro ben je niet altijd beter uit. Ik heb maar liefst een jaar mogen genieten van mijn Lattemento. Nu is het motortje in de deksel kapot en heb ik dus alleen nog maar warme melk.. Maar oh, oh, het moet gezegd worden. Ik kan niet meer zonder dat ding! Nu dus op zoek naar aankoopbewijzen en hopen dat er meer dan een jaar garantie op zit..

 4. Joep

  Ik begrijp dat je je opwindt. Ikzelf zou me nog meer winden door het mailtje wat je van de Blokker-klantenservice terug hebt gekregen. Dat is een standaard antwoord, gemaild door een medewerker met het niveau assistent-vakkenvuller-bij-de-Aldi, die op geen enkele manier ingaat op je vraag. Iets soortgelijks overkwam mij met de klanteservice van Albert Heijn, toen ik een klacht had over een product, en bij KLM Flying Blue, toen zij voor de zoveelste keer de gevlogen miles niet bijschreven op mijn account. Er is geen normaal contact te krijgen met die bedrijven, behalve via internet. Op de inhoud van de vragen en opmerkingen die je hebt wordt niet ingegaan. Is onnodig internetverkeer ook milieuvervuilend? Dan kan minister Cramer tegelijk daar dan ook wat aan doen, ‘de schat’

 5. Helemaal gelijk heb je. Zelf ben ik een afwasmachinehater. Mocht je toch nog aan de broodmachine willen: die van Lidl is goed en goedkoop. Ook het Lidl-bakmeel is goed. Nee ik heb geen aandelen in dit bedrijf. Alleen al omdat hun wijn niet te drinken is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s